Singelpark
×

7 april 2017: Singelparkbruggennamen winnaars bekend


Piet Breebaart, Vriend van het Singelpark en coördinator van het organiserend team, heette op 6 april 2017 alle belangstellenden en betrokkenen welkom in de bovenzaal van Brasserie De Poort, in de Zijlpoort. Kort werd gesproken over het werk van de afgelopen maanden, waarin de wedstrijd voor de bruggennamen werd opgezet door het team met mensen van de gemeente en Vrienden. Daarover ben je uitgebreid geïnformeerd via de kanalen van de Vrienden en van de gemeente, zoals de websites, sociale media, het Leids Nieuwsblad, Unity en Sleutelstad, De Stadskrant en het Leids Dagblad.

Joyce Onverwagt, Vriend van het Singelpark en jury-voorzitter, en wethouder Paul Dirkse, portefeuillehouder Singelpark, blikten kort terug op de onverwacht grote deelname met honderden inzendingen. Zij nodigden daarna de winnaars van de Singelparkbruggennamenwedstrijd Annedien Hoen en Floris Hülsmann uit voor de uitreiking van het Leids Bruggenboek van Irene Broekhuijse (uitgave 2011).

Annedien Hoen en Floris Hülsmann namen de tijd om in het kort uit te leggen op welke manier de namen bedacht zijn. De uitgebreide toelichting kun je hier op onze site vinden.

Er is een fotoverslag van de bijeenkomst en er is een interview te beluisteren bij UnityNU dat wat meer laat horen en zien.

Brasserie De Poort trad op als gastheer en verzorgde, als cadeau, de versnaperingen en drankjes. Onze dank daarvoor.