Singelpark
×

Midzomerdag 2019


Wie de kaart van Leiden in de gaten hield zag dat er met de klok mee tien verschillende activiteiten plaatsvonden op de zonnige Midzomerdag, 21 juni 2019. Een aantal hiervan stond in het teken van het tienjarig bestaan van het Stadslab Leiden. Tien jaar brainstormen heeft een ideëenkaleidoscoop voortgebracht waarvan een aantal gerealiseerd is, of waarvan de realisatie ver is gevorderd. Prachtig voorbeeld is natuurlijk ons aller Singelpark. Ook dat is een oorspronkelijk idee dat voortkomt uit Stadslab Leiden. En Leiden timmert voort aan het park!

De diversiteit van activiteiten in het Singelpark was aantrekkelijk: van discussiëren met een wethouder over verduurzaming van het stationsgebied tot voetballen in het Huigpark, striptekenles in het Plantsoen en taartenfestival bij de Oude Sterrewacht. De hele dag stond de Gelukscaravan van Marike van IJssel op de Lammermarkt, bij Molen de Valk.

sport in het Huigpark

stripteken-workshop in het Plantsoen, onder leiding van Jonathan van Engelshoven

gelukscaravan op de Lammermarkt, bij Molen de Valk

Een speciaal extra evenement was de onthuilling van een kunstwerk in de onderdoorgang tussen Langegracht en het Huigpark. Ook hier was een wethouder aanwezig.

kunstenaar, wethouder en bestuursleden bij het zojuist onthulde kunstwerk

(foto’s op deze pagina door Floris Wouterlood)