Singelpark
×

Wandelen vanaf vaste punten in Leiden


Wilt u regelmatig met een groep langs een groene route in de stad wandelen? Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. Het is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en u hoeft zich niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om (op eigen kosten) samen een kop koffie te drinken.

Gezond Natuur Wandelen werkt samen met organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid, (wandel)sport en natuurbescherming. Het doel is gratis wandelingen te verzorgen voor iedereen in Nederland, op bescheiden afstand van zijn huis en minstens één keer per week. In Leiden wordt onder andere samengewerkt met Libertas Leiden, Radius, IVN, Vrienden van het Singelpark en I-doe.

In 2018 staan de volgende wandelingen gepland:

Vanaf café Abel, Steenstraat 1b Leiden (hoek toegang museum Volkenkunde)
Donderdag 15 november om 10.00 uur
Donderdag 29 november om 10.00 uur
Donderdag 13 december om 10.00 uur
Donderdag 27 december om 10.00 uur

Vanaf Het Gebouw, Arubapad 2, Leiden (Leiden-Noord)
Woensdag 7 november om 10.00 uur
Woensdag 21 november om 10.00 uur
Woensdag 5 december om 10.00 uur
Woensdag 19 december om 10.00 uur

Aanmelden is niet nodig. Voor vragen over Gezond Natuur Wandelen kunt u terecht bij De Groene Motor via 06-51922435 of kijk op www.gezondnatuurwandelen.nl. Heeft u andere vragen over bewegen voor ouderen dan kunt u Radius bellen: 071-7074200

www.radiuswelzijn.nl/aanbod/hulp-en-advies/beweegwinkel