Singelpark
×

Innovatief groen: Singelpark postertuinen


Op dinsdag 18 juli om 16.30 uur werden bij de busterminal van Leiden CS vijf zogenaamde postertuinen geopend. Dit zijn hangende, vrolijk bedrukte zeildoeken met plantenzakken, met een bewateringssysteem op basis van zonnecellen. De plantenzakken en het automatische waterdruppelsysteem zijn zo ontworpen dat regenwater duurzaam kan worden gebruikt. Het concept is ontwikkeld door vrijwilliger Mirjam Hoekman van het Singelpark om meer verticaal groen te realiseren waar dit met geveltuinen niet mogelijk is.

De busterminal op het centraal station van Leiden is de eerste plaats waar de postertuinen in gebruik genomen worden. Het idee is dat de wachtende mensen – en dat zijn er dagelijks heel veel! – zo een prettigere omgeving krijgen. Bovendien brengen de postertuinen het belang van groen in het algemeen en het Singelpark in het bijzonder onder de aandacht.

De NS, eigenaar van de busterminal, is enthousiast over het concept. De postertuinen zijn verplaatsbaar en daardoor ook toepasbaar op andere versteende locaties in Leiden. Wordt vervolgd dus.

Het project is mogelijk gemaakt door subsidie van het Fonds Wijkinitiatieven van de gemeente Leiden.

Neem jij er binnenkort ook een kijkje? We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

De foto’s die Jan Willem Broekema maakte bij de onthulling van de postertuinen vind je op ons Flickr-account: https://www.flickr.com/photos/singelpark/