Singelpark
×

Geveltuintjes rondom Witte Singel


Op zaterdag 17 juni hebben bewoners en Vrienden van het Singelpark geveltuintjes aangelegd. Het ging om het stukje Boisotkade en het tegenovergelegen deel van de Witte Singel. Er zijn in totaal 11 tuintjes aangelegd, 8 aan de Witte Singel, 1 aan de Boisotkade, 1 in de Ruime Consciëntiestraat, 1 aan de Jan van Goyenkade, (en een heel kleintje in de Bilderdijkstraat). De bewoners hebben samen met de vrijwilligers van het Singelpark een kleine 100 planten uit de kweektuin geplant, aangevuld met planten die de bewoners zelf hadden aangeschaft.
Goed voorbeeld doet volgen! Toen de stratenmakers een paar dagen van tevoren in opdracht van de gemeente met het graafwerk begonnen, leverde dat nog een paar belangstellenden op. Dankzij goede samenwerking met de gemeente konden hun tuinen nog worden meegenomen.
Het is de bedoeling dat de bewoners die nog niet hebben meegedaan opnieuw worden uitgenodigd als we met het volgende stuk van de Witte Singel, tegenover de Sterrenwacht aan de slag gaan. Er zijn al nieuwe aanmeldingen!
Het was een gezellige en productieve middag waarin de nodige contacten zijn gelegd en het idee van het Singelpark verder is uitgedragen.
Een greep uit het gebruikte kweektuinassortiment:
Bergenia
Geranium
Carex
Salvia
Tongvaren
Keizersvaren
Majoraan.
Astilbe