Singelpark
×

Op het Fête de la Nature van Het Zoete Land


De Vrienden van het Singelpark gaven op zaterdag 26 mei 2018 met een kraampje acte de présence op het Fête de la Nature dat door de stadstuinderij Het Zoete Land was georganiseerd op en bij hun moestuin aan de Zoeterwoudsesingel.

De stadstuinderij gaat haar vierde seizoen in en dat moest gevierd worden. Deelnemers en omwonenden van het Zoete Land, Leidenaars uit alle hoeken en gaten van de stad, en toevallige passanten waren welkom op het genoeglijke minifestival waarbij men kon deelnemen aan rondleidingen door de indrukwekkende tuin, schilderen,  sieraden maken van speksteen, drankjes drinken, hapjes proeven van de tuin, of gewoon zitten, relaxen en en luisteren naar de muzikale begeleiding van  de band Aisling

Het Zoete land is in haar bestaan bekend, geliefd en succesvol geworden onder de inwoners van Leiden.  De stadstuinderij produceert lokaal voedingsgewassen, maar ook fruit,  kruiden en heel veel bloemen.

Het Zoete Land is een van de meest bijvriendelijke plekken in Leiden, en het is onderdeel van het Singelpark. Het Zoete Hand wordt beheerd door de Stichting Leiden Oogst. De Vrienden van het Singelpark namen met veel plezier deel aan het door de stadstuinders georganiseerde Fête de la Nature. We hebben immers gemeen dat we houden van groen, van bijen en van het Singelpark met alles er op en er omheen. En het weer zat wonderlijk mee. 29 graden in de schaduw!