Singelpark
×

10-15 april 2017: Feestweek in het Singelpark


Bijdrage van Chris de Waard Leiden

De Vrienden van het Singelpark grijpen het partnerschap met de Singelloop aan om eens flink uit te pakken met allerlei activiteiten in en om het singelpark in wording. In de week dat de 42e editie van de Leidsch Dagblad Singelloop wordt gehouden is er een hele serie activiteiten gepland.

Chris de Waard in gesprek met Sabine Verschoor over de feestweek in het Singelpark.

Op dinsdag 11 april beginnen de Vrienden van het Singelpark samen met buurtbewoners met het vergroenen van de Boisotkade, het Consciëntieplein en een deel van de Witte Singel door de aanleg van geveltuinen. Op vrijdag de 14e wordt die klus afgemaakt. Het fotoverslag vind je hier.

Op donderdag 13 april is er een bijzondere presentatie in het Huigpark. Daar onthult wethouder Paul Dirkse om 10.00 uur de 80 stalen iconen die speciaal voor het singelpark zijn ontworpen. Het gaat om planten en dierenvormen in pasteltinten. Ze worden door het hele singelpark geplaatst en vormen als het ware een huisstijl. Iedereen kan zo in een oogopslag zien dat hij of zij in het Singelpark is. Voor de onthulling staan ze voor één keer alle 80 gebroederlijk bij elkaar. Het fotoverslag vind je hier.

Rond de onthulling is er ook voor de kleintjes een speciale activiteit in het Huigpark. Ze kunnen eieren zoeken. Het is die week immers ook Pasen. Het fotoverslag vind je hier.

Tenslotte vindt op vrijdag 14 april de Leidsch Dagblad Singelloop plaats. Het Singelpark is dit jaar één van de goede doelen van de prestatieloop langs de Leidse singels. Aan de Singelloop doet ook een team mee dat bestaat uit Vrienden van het Singelpark.