Singelpark
×

Eerste paal geslagen voor de Singelparkbruggen


Een mijlpaal voor het Singelpark werd afgelopen vrijdag,  12 oktober 2019, letterlijk de grond in geslagen: de officiēle eerste (symbolische) paal voor de lang verwachte bruggen in het Singelpark. De ceremonie voind plaats in het Ankerpark op de plek waar de Helarbrug gaat komen (verbinding tussen het Ankerpark en het Meelfabriekterrein). Aanwezig waren vertegenwoordigers van de bouwer (Dura Vermeer), de gemeente Leiden in de persoon van  wethouder Duurzaamheid, Martine Leewis, en uiteraard een grote enthousiaste delegatie van de Vrienden van het Singelpark aangevoerd door de voorzitter, Alexander Geertsema.

Benodigdheden:  de symbolische “eerste paal” en een hele grote hamer

Uiteraard was er tijd voor een paar memorabele woorden. Dat deden Erik Alinks (de projectmanager van aannemer Dura Vermeer), Martine Leewis en Alexander Geertsema dan ook graag en met veel plezier. Op de achtergrond stond de koffie te pruttelen in de mobilee barista-tuktuk. Een warm drankje was heel welkom want het was eigenlijk beroerd  herfstweer op deze gedenkwaardige dag voor het Singelpark.

Erik Alinks (Dura Vermeer) aan het woord

 

De eerste klap is een daarder waard, wethouder!

Martine Leewis krijgt als aandenken een Singelparktrui van de voorzitter van de Vrienden van het Singelpark. Het slaan van de eerste paal was haar laatste officiéle handeling als wethouder van B&W Leiden.

en nu…. bouwen maar! We houden u op de hoogte.

(foto’s: Floris Wouterlood)