Singelpark
×

Definitief ontwerp Ankerpark voorgelegd aan gemeenteraad


Het college heeft besloten het uitvoeringsbesluit voor de herinrichting van het Ankerpark aan de gemeenteraad voor te leggen. Daarmee komt de invulling van de ambitie voor het Singelpark weer een stapje dichterbij. De gemeente, de buurtbewoners, de Vrienden van het Singelpark en andere stadspartners hebben hier samengewerkt aan een mooi park met een hoge verblijfskwaliteit en veel aandacht voor biodiversiteit.

Wat is nieuw? In het park wordt een beeldentuin gerealiseerd van de Leidse kunstenaar Frans de Wit. In het Ankerpark worden veel nieuwe bomen en planten toegevoegd. Er komt een nieuwe speeltuin en een nieuw speelveld.

Wat behouden blijft: Bestaande kwaliteiten van het park worden behouden en versterkt, zoals het historische bolwerk en de bomen. Het park blijft eveneens een hondenuitlaatgebied.

Bekijk hier het volledige plan voor het Ankerpark (85 pagina’s) >>

Als alles volgens planning loopt, wordt het ontwerp/besluit op dinsdag 3 december definitief door de Raad vastgesteld. Inspreken kan nog op donderdag 28 november tijdens de bespreking van de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. Vanaf de toestemming van de Raad start de aanbestedingsprocedure: het vinden van een aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren. Naar verwachting van de gemeente wordt in het tweede kwartaal 2020 gestart met de uitvoering en is eind 2020 het vernieuwde Ankerpark gereed.

Impressies gemaakt door De Visualisatiekoning.