Singelpark
×

Cultuurplein Lammermarkt feestelijk geopend


Ongeveer 50 mensen waren aanwezig bij de feestelijke opening van Cultuurplein Lammermarkt op zaterdag 19 mei. Een heus kuiskamertje en een jazzbandje brachten sfeer en er was ruimschoots gelegenheid om ideeën en nieuwtjes uit te wisselen met de aanwezige cultuurpartijen. Jammer dat het wat grijs was en er een koude wind blies, met zon was toch leuker geweest! Bodywarmers en sjaals zorgden ervoor dat er toch geklonken kon worden. Vanuit de Vrienden waren voorzitter Conny Broeyer, geestelijk vader Jeroen Maters, en Lammermarkt-vertegenwoordigers Koert Meijer en Ilia Neudecker aanwezig.
De voorzitter van Vereniging Cultuurplein Lammermarkt, Arjen Pels Rijcken, sprak een openingswoord, trots op wat er allemaal bereikt was, maar merkte ook op: het had wel wat groener gemogen. Daarmee sprak hij uit wat de aanwezige Vrienden ook dachten en waarvoor zij zich hard hebben gemaakt. Wellicht valt daar de komende tijd – met een nieuw, groen college – nog wat meer van te maken.
Daarnaast ook een oproep om mee te denken met de programmering voor het Cultuurplein – het hart van het Cultuurkwartier. Het Cultuurplein wordt letterlijk en figuurlijk een open plek voor Leidenaren om cultuur te beleven en elkaar te ontmoeten. De aftrap dit weekeind met een openluchtbioscoop, muziek en op zondag workshops voor kinderen en volwassenen was alvast veelbelovend.