Singelpark
×

Calisthenicscircuit in het Huigpark


Vanaf 2015 zijn de Vrienden van het Singelpark samen met buurtbewoners bezig van het Huigpark, een aantrekkelijk stukje Singelpark te maken. Dit doen we in overleg met de buurtvereniging en met hulp van de gemeente. Het wordt steeds meer een park waar buurtbewoners graag komen. Inmiddels is er een mooie buurttuin, zijn de perken gevuld met kleurige bollen, planten en struiken, is het basketbalveldje opgeknapt, is er een podium gekomen en wordt het park goed onderhouden. 

In 2017 ontstond het idee in het Huigpark ook een sporttoestel te maken voor calisthenics. Calisthenics is een moderne sport, waarbij mensen hun spieren en behendigheid kunnen trainen.  Het is een vorm van fitness in de buitenlucht, waarbij men oefent op een circuit met stellages met buizen. De sport is erg populair en bestemd voor mensen van alle leeftijden. Aan de laagste onderdelen kunnen ook kleine kinderen oefenen.

Inmiddels is er een mooi ontwerp gemaakt voor het sportveldje, dat goed past in het Huigpark. We hebben daar ook fondsen voor geworven. Ook de gemeente heeft een bijdrage gegeven uit het Sportstimuleringsfonds.

Lees hier meer over het ontwerp >>

Enquête hondenbezitters Huigpark

In de zomer van 2018 hebben we vanuit de Vrienden van het Singelpark het draagvlak gepeild bij hondenbezitters voor het plaatsen van het calisthenicscircuit in het Huigpark tussen het Stadsbouwhuis en Tweelinghuis en het invoeren van een aanlijnplicht in het hele Huigpark. Lees hier de resultaten >>