Singelpark
×

Blij met de bij in het Singelpark en Het Zoete Land


Wist je dat het initiatief voor de stadstuinderij het Zoete land ooit is voortgekomen uit het Singelpark? Vrijwilligers zochten een plek langs het park om gewassen te telen en vonden deze langs de Zoeterwoudse Singel. We hebben nog steeds een warme band en slaan nu de handen ineen om aandacht te vragen voor de bij tijdens de landelijke Fete de la Nature op zaterdag 26 mei. Een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen!
De Vrienden zijn aanwezig met een informatiestand over het belang van biodiversiteit en de bijen. Aan bezoekers die na het bezoek overtuigd zijn van het belang van de bij, geven wij aardbeienplantjes weg. Een aardbeienplantje is namelijk een mooi middel om het belang van de bestuivers te laten zien. Wordt de bloem niet bestoven door een bij dan vormt de plant een kromme aardbei. Is de bloem wel bestoven dan vormt zich een mooie, ronde aardbei.

Het programma

Op Het Zoete Land beleef je hoe voedselproductie en natuurwaarden hand in hand gaan. Kom picknicken in de bessengaard, volg een van de rondleidingen over de tuin of hoor de bijenverhalen van de imker. Er zijn workshops, een blote voetenpad, kraampjes met verkoop van plantjes, hapjes en sapjes en fijne live muziek. Deze dag werken we nauw samen met het Singelpark. Verschillende lokale organisaties die gericht zijn op groen en buiten bewegen stellen zich voor zoals De Hortus en de Vitalityclub. Programma: 14.00 uur: workshop natuurtekenen (1 uur) 15.00 uur: workshop eetbare plantenwandeling en proeverij (1 uur) Doorlopend: sieraden maken van speksteen (2 uur) Van te voren inschrijven voor de workshops is niet nodig.
Adres: Cronesteinkade 19 (ernaast), 2313 EK Leiden Zuid-Holland
Van: 14:00 tot 18:00