Singelpark
×

Bezwaar: Huigpark als evenemententerrein


In de voorlaatste week van april heeft B&W van de gemeente Leiden de Vrienden van het Singelpark geconfronteerd met het besluit om grootschalige evenementen rond 2 en 3 oktober toe te staan in het Huigpark. Dit besluit van B&W, zo vlak na de feestweek met de opening van de Singelparkroute, is slecht gevallen bij de buurt en de andere bij het park betrokkenen.

De Vrienden van het Singelpark hebben bezwaar aangetekend tegen de keuze voor het Huigpark, omdat de Vrienden het ruimte bieden aan een evenement van deze omvang in strijd achten met de afspraken rond het Singelpark met de buurt en de Vrienden, en met de manier waarop partners in de stad samenwerken.

In het kort komen de bezwaren neer op:

  • Het Huigpark is door het stadsbestuur bestemd voor sport- en buurtactiviteiten en niet voor grootschalige evenementen;
  • Het Huigpark is door de zachte, natte bodem volstrekt ongeschikt voor een evenement van deze omvang;
  • Als er schade optreedt, is dat erg demotiverend voor de vrijwilligers, die met hart en ziel samen met de gemeente werken aan een Singelpark voor alle Leidenaren.

De Vrienden van het Singelpark gaan er van uit dat B&W de eerdere afspraken respecteert, op het besluit terugkomt en een andere locatie zoekt voor de geplande activiteiten. Het nader gemotiveerde bezwaar is inmiddels aan B&W gezonden. Het duurt enkele weken voordat een reactie te verwachten is.

Huigpark, Huigbrug en Huiggans