Singelpark
×

Begin werkzaamheden aan herinrichting Blekerspark


De gemeente gaat het Blekerspark, onderdeel van het Singelpark, herinrichten. Aannemer AW Mense Groen is deze week gestart met voorbereidende werkzaamheden. Het park is waarschijnlijk in mei 2020 klaar.

Het Blekerspark ligt tussen het Huigpark en de Zijlpoort, in de noordoost hoek van de singels, verscholen achter de bebouwing van de Oude Herengracht. De gemeente gaat van het park een aantrekkelijker park maken, met ruimte om te wandelen en te spelen op houten speeltoestellen en met een hogere biodiversiteit. Ook komt er een uitrenstrook voor honden. Hier kunnen honden vrij rennen en spelen. Het park krijgt een Japans thema. Er wordt onder andere een vredesboom die de atoombom op Nagasaki heeft overleefd geplant.

Planning
Aannemer AW Mense Groen begint in week 50 (9 t/m 13 december) met het kappen van een aantal bomen in het Blekerspark. Deze bomen staan erg dicht op elkaar waardoor ze elkaar verdringen. Daarom is ervoor gekozen deze bomen te kappen en nieuwe bomen elders in het park te planten. Vervolgens start de aannemer vanaf 14 januari met het inrichten van de bouwplaats op de plek van het huidige basketbal/trapveldje nabij de Blekersbrug en De Haardstee, waarna de inrichting van het park kan starten. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, van 14 januari tot halverwege mei is het park geheel afgesloten, ook in de weekenden.

De informatie van de gemeente over het Blekerspark is hier te vinden.