Singelpark
×

Actief bedrijfsuitje in het Singelpark


Het Singelpark is een zaak die veel mensen aanspreekt. Niet alleen individuele buurtbewoners en andere vrijwilligers steken hun handen uit de mouwen om hun stad te verfraaien maar ook organisaties als scholen, studentenverenigingen vinden het een mooi initiatief waaraan zij graag een steentje bijdragen.


Onlangs hebben de Vrienden van het Singelpark ervaring opgedaan met “het actieve bedrijfsuitje”, een nieuwe manier waarop bedrijven het Singelpark kunnen steunen. Veel bedrijven kennen een “global day of service” waarbij hun medewerkers de gelegenheid krijgen een dag mee te helpen bij een maatschappelijke organisatie en zo een bijdrage te leveren aan de lokale samenleving. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het bedrijf Charles River, een bedrijf in het Bio Science Park dat laboratoriumonderzoek uitvoert. Op 11 april – een zeer frisse maar heldere voorjaarsdag – trokken in totaal 65 medewerkers in plaats van een laboratoriumjas de tuinhandschoenen aan om, begeleid door Leen Ooms, Cecile Verburg en Nelleke den Ouden van de Vrienden, in de Pilgrimtuin bij Erfgoed Leiden en omstreken en in het Huigpark te helpen.


’s Ochtends namen 25 medewerkers de tuin aan de Vliet onder handen. Het ging hier vooral om het voorbereiden van de nieuwe beplanting van het park. In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Pilgrims vanuit Leiden naar Amerika vertrokken. Met het oog op deze viering van Mayflower 400 krijgt de tuin een nieuwe inrichting met o.a. planten die door de Pilgrims werden gebruikt als voedsel, geneesmiddel of als kleurstof. Voor een deel zijn deze planten op 11 april in de grond gezet.
In het Huigpark hielden ’s middags 40 mensen zich bezig met snoeien, het verwijderen van onkruid, perkranden afsteken, vuil rapen, het schuren en schilderen van de houten zitelementen enz. enz.

We kijken terug op een geslaagde en gezellige dag waarop in een prima sfeer veel werk is verzet. Voor veel – deels buitenlandse – medewerkers van Charles River was het een mooie manier om kennis te maken met het Singelpark.
Op donderdagmiddag 23 mei hebben we alweer een volgend bedrijf op bezoek gehad. Toen gingen enkele tientallen werknemers van Heineken, in het kader van hun wereldwijde actiedag voor het milieu, in het Huigpark en het Energiepark aan de slag …