Singelpark
×

9 juli 2012: Gezocht: journalistieke verhalen over het Singelpark


Gezocht: journalistieke verhalen over het Singelpark

Vijf dagen, 36 studenten van de master Journalistiek en Nieuwe Media (Universiteit Leiden), vier thema?s (natuur, economie, cultuur en historie) en dat allemaal in één tijdschrift. Zo ambitieus als het langste stadspark van Nederland is, is het eerste nummer van Friends ? de werktitel van het tijdschrift voor de Vrienden van het Singelpark. En we hebben uw hulp bij het maken van dat blad hard nodig.

We zoeken namelijk goede ideeën en scherpe invalshoeken voor journalistieke verhalen. Over het park, haar verleden, heden en toekomst. Over het gebruik en de gebruikers er van. We zoeken naar de mooiste plekjes, de grootste uitdagingen, uw wensen en dromen. Wat is eigenlijk uw meest waardevolle parkervaring? We zoeken vergeten verhalen, verhalen die nog nooit eerder zijn verteld. We zijn op zoek naar uw verhaal over parken.

Om u een beetje op weg te helpen, hebben we een IdeeënGenerator ontworpen. Hoe zet u deze aan? Kies een thema (natuur, cultuur, economie of historie) en het tijdsvak waar u zich prettig bij voelt (verleden, heden, toekomst). Denkt u liever na over het gebruik of de gebruiker? U komt in een van de hokjes waar gestructureerd uw gedachten de vrije loop kunt laten gaan! Wij zouden graag al uw goede ideeën die nu gaan stromen, willen gebruiken in het tijdschrift. Ook als ze niet in een hokje passen!

Dus: had u altijd eens iets willen weten, maar nooit de tijd gehad om dat zelf uit te zoeken? Geef de studenten van Journalistiek en Nieuwe Media eens de opdracht om het haarfijn voor u uit te pluizen. Ze doen er verslag van in het beste clubblad van Nederland: Friends ? het tijdschrift voor Vrienden van het Singelpark. U kunt van het maken van dit tijdschrift op de hoogte blijven en suggesties doen.

Sebastiaan van der Lubben

Docent Internetjournalistiek Universiteit Leiden

Eindredacteur Maters & Hermsen