Singelpark
×

8 november 2016: Uitvoeringsbesluit ‘Brugverbindingen Singelpark’


Uitvoeringsbesluit ‘Brugverbindingen Singelpark’

Uitvoeringsbesluit ‘Brugverbindingen Singelpark’ 16.0899

Het college van burgemeester en wethouders legt het uitvoeringsbesluit ‘Brugverbindingen Singelpark’ aan de gemeenteraad voor. Met deze nieuwe brugverbindingen wordt een rondje Singelpark mogelijk. De bruggen zorgen letterlijk voor de verbinding tussen de verschillende parkdelen en dragen bij aan de identiteit van het Singelpark.

Architectenbureau NEY & Partners heeft de nieuwe bruggen ontworpen. Tijdens het ontwerpproces is nauw en intensief samengewerkt met bewoners en omgeving. De bruggen zijn duidelijk ‘familie’ van elkaar en voegen iets extra’s toe aan het Singelpark en de stad.

Het gaat om de volgende bruggen:

Brug 1 tussen Huigpark – Blekerspark over de Oude Herengracht;
Brug 2 tussen Zijlpoort – Ankerpark over de Oude Rijn;
Brug 3 tussen  Ankerpark – het terrein van de Meelfabriek;
Brug 4 tussen Kaarsenmakersstraat – het Utrechtse Veer over de Nieuwe Rijn;
Brug 5 tussen  Arsenaalplein – Rembrandtpark over de Groenhazengracht.

Daarnaast worden twee verbindingen over het universiteitsterrein gemaakt. Ter hoogte van de 5e Binnenvestgracht krijgt de Hortus een nieuwe entree door het PJ Vethgebouw en in de bouwplannen van Universiteit Leiden wordt een verbinding mogelijk gemaakt langs de Singel.

  • De Vrienden van het Singelpark organiseren samen met de Straatnaamcommissie een prijsvraag en nodigen de stad uit om de namen voor de vijf bruggen te bedenken. De prijsvraag wordt begin 2017 uitgeschreven.