Singelpark
×

7 april 2015: Het Leidsch Singelspel gelanceerd


Het Leidsch Singelspel gelanceerd

Het Leidsch Singelspel, een soort ganzenbord op superformaat, is gebaseerd op de Leidse singels en de kennis die jij hebt van de stad. Het ligt op het Lakenplein (tegenover de Meelfabriek) en bestaat uit kleurige tegels. Iedereen kan en mag het spelen, gratis.

Je gebruikt je telefoon met internet. Laad eerst een toepassing die QR-codes (vierkante blokjes) kan lezen van de app-store. En haal eventueel bij The City Plug-in de uitleg die je nodig hebt. De QR-codes op de tegels zijn gekoppeld aan vragen over de historie, kunst en cultuur van Leiden.

Barbara van Druten en Niki Koutouras zijn de ontwerpers en makers. Ze zijn bij het maken van het spel uitgegaan van het toekomstige Singelpark.

leids singelspel lancering

Het spel werd op 27 maart 2015 gelanceerd door wethouder Frank de Wit. Om het tijdelijke braakliggende terrein op te fleuren en ter bevordering van de sociale cohesie. The City Plug-in is een product van ARTvertisements.com en Stylicousstyle.nl, in opdracht van wooncorporatie Portaal met steun van de gemeente Leiden, Leiden Marketing, het Cultuurfonds en de Vrienden van het Singelpark.