Singelpark
×

5 september 2012: Singelpark Design Expo wegens succes verlengd


Singelpark Design Expo wegens succes verlengd

Team Singelpark van Stadslab hield dertig rondleidingen
en rondvaarten om uitleg te geven over de plannen

Ruim 7000 Leidenaren en andere geïnteresseerden hebben de afgelopen weken een kijkje genomen bij de plannen voor het Singelpark in Leiden. De Singelpark Design Expo, in de tuin van Museum Volkenkunde, wordt wegens succes verlengd tot en met zondag 16 september.

 

 

Op de expositie zijn de inzendingen van zes internationale bureaus voor landschapsarchitectuur te zien die deelnamen aan de ideeëncompetitie voor het Singelpark van de gemeente Leiden. Het park langs de Leidse singels moet het langste (ruim 6 kilometer), mooiste en spannendste stadspark van Nederland worden. De gemeente heeft 13 miljoen euro gereserveerd voor de realisatie.

 

Veel bezoekers

?Nog nooit hebben zo veel mensen een architectuurtentoonstelling in Leiden bezocht. Het is duidelijk dat het Singelpark leeft?, aldus voorzitter Ronald Knappers van RAPArchitectuurcentrum, dat de expo samen met Stadslab Leiden heeft georganiseerd.

Veel enthousiasme

Stadslab verzamelde honderden reacties van bezoekers op de zes visies via dertig rondleidingen, vier feedbacksessies, een videozuil, reactieformulieren en diverse social media. ?Daaruit blijkt dat het idee voor het Singelpark op veel enthousiasme kan rekenen?, aldus Jeroen Maters van Team Singelpark van Stadslab. Stadslab vat alle publieksreacties samen en biedt ze aan aan het College van B&W, dat binnenkort een beslissing neemt welk bureau (of combinatie van bureaus) de opdracht krijgt zijn visie verder uit te werken.

Open Monumentendagen en Singelpromenade

Komend weekeinde is de Singelpark Design Expo geopend tijdens Open Monumentendagen. Op een twintig meter lang doek worden oude foto?s vertoond uit de rijke geschiedenis van de Leidse singels. Op zondag 16 september komt de Singelpromenade langs de expo, een 6,5 kilometer lange wandeling voor het hele gezin langs de Leidse singels (kijk hier voor meer info). Vrijwilligers van Stadslab en RAP zijn op 8, 9 en 16 september tussen 12 en 14.30 uur aanwezig om vragen te beantwoorden.

Openingstijden

De Singelpark Design Expo vindt plaats in de tuin van Museum Volkenkunde, ingang Morspoort. De expo is tot en met 16 september elke werkdag geopend van 9 tot 18 uur en in het weekeinde van 10 tot 17 uur. Toegang gratis.