Singelpark
×

5 maart 2014: Bomen voor het Singelpark


Bomen voor het Singelpark

Aankondiging / uitnodiging

Nationale Boomfeestdag 2014 in Leiden

Het zonnige maar toch wat saaie Huigpark aan de Maresingel, achter het Stadsbouwhuis, kan groener en sterker. En het thema 2014 van de Nationale Boomfeestdag is Kiezen voor Bomen. Dus dat hebben we maar gedaan. Verbinden, Vergroenen en Versterken is het motto van het Singelpark, dat het mooiste, langste en spannendste stadspark van Nederland moet worden.

Dit jaar is de datum van de jaarlijkse Boomfeestdag veranderd van 19 maart in woensdag 12 maart in verband met de verkiezingen. Het Singelpark is volgens alle Leidse politieke partijen een belangrijk stedelijk onderwerp. Wij hebben daarom de vertegenwoordigers, de lijsttrekkers, gevraagd om een boom te planten in het Huigpark. Natuurlijk zijn de omwonenden en andere belangstellenden van harte welkom.

Serieuze bomen planten is niet iets wat je zo maar doet. De gemeente heeft daarom materieel, menskracht en bomen beschikbaar gesteld.

Daarbij zijn bijzondere keuzes gemaakt, zoals voor de eetbare lijsterbes (Sorbus aucuparia ‘edulis’), de rode variant van de tupoloboom (Nyssa sylvatica ‘wildfire’), de witte storaxboom (Styrax obassia), de rode berk (Betula pendula ‘royal frost’), de bekende tamme kastanje (Castanea sativa), de mammoetboom of reuzensequoia (Sequoiadendron giganteum), die enorm oud kan worden en de Chinese linde (Tilia henryana). Of het niks is.

Woensdag 12 maart om 13.00 uur, Nationale Boomfeestdag, gaan in het Huigpark de spaden de grond in om de bomen in de grond te krijgen.

De Vrienden van het Singelpark en de gemeente Leiden laten zo zien dat we samen de stad groener en sterker kunnen maken. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.  Start nabij de parkeerplaats Tweelingstraat, Stadsbouwhuis.

Bomenfeestdag 2014: Huigpark Leiden