Singelpark
×

5 juni 2015: Ruimtelijke Metamorfose


Ruimtelijke Metamorfose

2015 is het Jaar van de Ruimte. De Vrienden van het Singelpark worden in dat kader door het Planbureau voor de Leefomgeving uitgenodigd voor de Nacht van de Ruimtelijke Metamorfose. De Vrienden, hier vertegenwoordigd door Jan Willem Broekema, stellen aan het publiek een vraag, waar de aanwezigen antwoorden op bedenken.

Het publiek bestaat uit meer dan 150 belangstellenden, landschaps- en stadsarchitecten en anderen die te maken hebben met ruimtelijk beleid. Drie sprekers, waaronder ‘VINEX minister’ Ed Nijpels geven hun visie op 25 jaar VINEX, de leidraad voor de ruimtelijke ontwikkeling 1988-2015. De ontwikkelingen rond het Singelpark worden door het PBL gezien als een voorbeeld voor de toekomst van Nederland.

wijmakennederlandEr worden in totaal vier projecten naar voren gehaald, projecten die elk in een ‘pitch’ van twee minuten (2!) het kader van hun activiteit mogen schetsen en hun vraag kunnen stellen. Naast het Singelpark zijn dat het Wetterskip Fryslân (waterschap), Hart voor de Stad (Almere) en de Delta Development Group (over herbruikbaar bouwen).

Wat het Singelpark aangaat mogen de deelnemers zich buigen over de vraag hoe we er, door het ontwerp van het park, voor zorgen dat de burgers van Leiden het Singelpark niet alleen nu, maar ook over 25 jaar als hùn Singelpark beschouwen. Alle antwoorden worden binnen een week verwacht en die moeten we dan uitwerken.

Hier vind je het PBL-verslag van deze Nacht.

20150604 005 pbl

Foto: Planbureau voor de Leefomgeving