Singelpark
×

4 augustus 2015: Leidse Hooidagen mmv De Groene Motor


Leidse Hooidagen mmv De Groene Motor

Er gebeurt meer in het groen dan je denkt! Op allerlei manieren zijn Leidse burgers actief om de stad en het landschap te vergroenen of groen te houden. Tijdens de Leidse Hooidagen geeft De Groene Motor een overzicht van het vrijwilligerswerk in en rond Leiden. Sluit je aan en houd onze stad en omgeving mooi. Zie voor de laatste informatie: Leidse Hooidagen.

De Leidse Hooidagen

Het Zuid-Hollands Landschap organiseert op zaterdag 29 en zondag 30 augustus de derde editie van de Leidse Hooidagen in natuurgebied ’t Vogelhoff langs de Vliet. Dit jaar werkt ook het biodiversiteitscentrum Naturalis mee. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Van vers sap persen tot pijl en boog maken en van het bouwen van een bijenhotel tot het varen in een doorzichtige kano.

Tijdens de Leidse Hooidagen is De Groene Motor, programma van het Zuid-Hollands Landschap, aanwezig met onder meer aanmeldformulieren voor het Singelpark. Voor de toegang voor de Leidse Hooidagen wordt €2,00 gevraagd.

Wanneer
Zaterdag 29 & zondag 30 augustus,
beide dagen 10.00-16.00 uur

Waar
’t Vogelhoff: naast Tuinvereniging Roomburg
Vlietweg 68A, 2323 LE Leiden

 

Leidse Hooidagen en Singelpark

De Bij

De bij hoort erbij. In het Land van Wijk en Wouden (Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer) wordt hard gewerkt aan een beter landschap voor de bij. Want de bij heeft dringend hulp nodig! Daar willen we bij het Singelpark rekening mee houden, onder meer door plantkeuze, bijenhotels en groene ‘gangen’ (corridors) door de stad.

Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten bij de workshops! Deze vinden plaats op de volgende momenten:

  • Zaterdag 29 augustus van 11.00 tot 12.00 uur
  • Zondag 30 augustus van 11.00 tot 12.00 uur
  • Zondag 30 augustus van 13.00 tot 14.00 uur

Voor de gratis workshops graag melden bij de stand van de De Groene Motor.

Leidse Hooidagen en Singelpark

 

Leidse Hooidagen