Singelpark
×

4 april 2015: UPDATE – Omwonenden Huigpark bedenken eigen park


UPDATE – Omwonenden Huigpark bedenken eigen park

Als je bij het Huigpark woont en er wandelt, dan weet je vast wel hoe het beter kan. De Vrienden van het Singelpark willen het park graag tot iets moois omtoveren. Tover jij mee?

De Vrienden Edith van Middelkoop, Yung Lie en Leen Ooms organiseerden een denk- en inspiratie-avond. Hoe verbeter jij het Huigpark? Dat was de vraag die de Vrienden voor en met omwonenden van het Huigpark opgepakt hebben. Omwonenden en belanghebbenden onderzochten met ons hoe we samen het Huigpark kunnen verbeteren.

De Vrienden hebben van de gemeente de ruimte gekregen dit deel van het Singelpark te verbeteren. Dat kan een flinke boost geven aan de realisatie van het nieuwe, betere Huigpark. En het heeft ook betrekking op de aangrenzende delen Energiepark (NUON-terrein) en de 3e Binnenvestgracht.

UPDATE: Chris de Waard ging naar de brainstormsessie en sprak met Leen Ooms die de avond organiseerde, met omwonenden en met voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark. Beluister het complete interview op Sleutelstad.nl.

De Huigpark-bijeenkomst vond plaats in het VKC De Spiegeling op de Langegracht. We startten, na een kopje koffie, met twee presentaties:

  • Inge van den Berg haalt inspiratie voor het Huigpark uit het Beeldkwaliteitsplan. Zij bleek in staat het 100+ pagina-dikke document terug te brengen tot enkele slides met toelichting. Daardoor weet je als betrokkene wat je niet en, vooral, wat je wel kunt doen in je Singelpark-omgeving. Het geeft antwoord op de vraag wat je kunt oppakken. Boodschap aan omwonenden: niet alleen denken maar ook, zelf, doen.
  • Cécile Verburg geeft nieuw zicht op het Huigpark. Cécile concentreert haar verhaal op de creatieve oplossingen, die her en der al gerealiseerd zijn en hoe je van die energie gebruik maakt. Het geeft vooral antwoord op de vraag hoe je dat kunt oppakken. Boodschap aan omwonenden: verzin iets leuks voor een bank, een poort, een speelplek, een sportplaats.

Even na zessen is er “een hapje”, in werkelijkheid een ruime en heerlijke maaltijd voor de dertig+ aanwezigen. Meer dan de helft maakt gebruik van de tijd om een tweede portie te nemen, ter ondersteuning van de persoonlijke gesprekken.

Daarna gingen we met elkaar op zoek naar ideeën voor de verbeteringen. Aan verschillende tafels worden spontane ideeën besproken en vastgelegd. Een samenvatting daarvan zal later worden opgesteld want dit is pas de eerste kennismaking. Iedereen wilde achteraf zo snel mogelijk verder met het uitwerken en realiseren van allerlei plannen. Blijf niet langs de rand staan kijken, kom mee helpen het Huigpark tot een ‘parel’ in het Singelpark te maken.

De kleine impressie van de bijeenkomst is, zoals meestal, op onze fotogalerij te zien. Het blijft hier niet bij, dit gaat door – kom er bij als je wilt luisteren of deelnemen.

20150319 huigpark