Singelpark
×

31 oktober 2013: We kunnen beginnen!


We kunnen beginnen!

We kunnen beginnen met de aanleg van het Singelpark! De gemeenteraad van Leiden zal vóór het Kaderbesluit Singelpark stemmen. Daarin staan de uitgangspunten voor het Singelpark en de prioriteiten die kunnen worden gerealiseerd van de beschikbare 14 miljoen euro. De Vrienden van het Singelpark zijn verheugd over zo veel politiek draagvlak.

Tijdens de vergadering van de commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid bleek dat vrijwel alle politieke partijen enthousiast zijn over het Kaderbesluit dat er nu ligt. Maar ook het proces er naartoe kreeg lof toegezwaaid. Een mooi samenspel tussen de gemeenteraad, College, ambtelijk team en Vrienden van het Singelpark. De gemeenteraad kwam op voor het Singelpark toen er uitstel voor onbepaalde tijd dreigde. Het College pakte de handschoen op en wist geld voor beheer en onderhoud toch te vinden én een gedegen Kaderbesluit voor te leggen. Het ambtelijk team van de gemeente Leiden heeft keihard gewerkt om een uiterst complex proces in heldere uitgangspunten te vangen.

De Vrienden van het Singelpark werden als initiatiefnemers en voorvechters van het plan door alle partijen geroemd. “Alle complimenten voor het vele onbezoldigde werk.”  “Mooi voorbeeld van wat er gebeurt als burgers de kans krijgen en pakken om hun creativiteit de vrije loop te laten.”  “Van burgerparticipatie naar overheidsparticipatie.” “Dankjewel aan alle vrijwilligers.” Hartverwarmend, en een extra motivatie om ons met volle kracht te blijven inzetten de komende jaren.