Singelpark
×

30 november 2014: Informatieavond Energiepark 8 december 2014


Informatieavond Energiepark 8 december 2014

Het voormalige gasfabriekterrein aan de Langegracht maakt deel uit van het Singelpark. De sanering in dit gebied is bijna afgerond en nu wordt het terrein opnieuw ingericht met een groene aanlooproute naar Stichting de Binnenvest.

Het terrein kan uitgroeien tot een cultuurhistorisch parkplein, waarin de industriële historische gebouwen een eigentijdse functie krijgen. Er ontstaan volop mogelijkheden voor ontmoeting en recreatie: Het Energiepark als betekenisvolle plek voor de stad!

De gemeente wil u graag uitgebreid informeren in de Nieuwe Energie, 3e Binnenvestgracht 23, Leiden, over twee onderwerpen:

De herinrichting van het gesaneerde terrein (fase 1) en de inrichtingsplannen voor het Energiepark (fase 2). De herinrichting van de Maresingel (van Schuttersveld tot Herensingel). U krijgt ruim de gelegenheid om de plannen te bespreken met de betrokken partijen in het gebied.

Wij heten u dan ook van harte welkom.

19.00 – 20.00

  • Opening Frank de Wit, wethouder
  • Presentatie inrichtingsplan Energiepark, fase 1 en fase 2
  • Presentatie herinrichting Maresingel

20.00 – 21.00 Informatiemarkt met de thema’s:

  • ontwerp Energiepark, ontwerp Maresingel, panden Papegaaisbolwerk, beheer & toezicht (BVOR), Vrienden van het Singelpark, sanering

www.leiden.nl/energiepark

We zien u graag op 8 december! Meld u aan op: l.goulmy@leiden.nl