Singelpark
×

3 juli 2014: Open Dag Energiepark – 2 juli


Open Dag Energiepark – 2 juli

[3 juli 2014 Aanvullende informatie: foto-impressie van de grote belangstelling (2 sessies) voor het helpen plannen maken voor het Nuon-terrein, Langegracht, Leiden.]

Leiden gaat het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland maken, het Singelpark. De herinrichting van het voormalige gasfabriekterrein aan de Langegracht (Nuon-terrein) maakt deel uit van het Singelpark. Het gebied wordt momenteel gesaneerd en zal daarna opnieuw worden ingericht.

Het terrein kan uitgroeien tot een cultuurhistorisch parkplein waarin de industriële historische gebouwen een eigentijdse functie krijgen en er volop mogelijkheden ontstaan voor ontmoeting en recreatie. Een betekenisvolle plek voor de stad! Het gebied kent veel ingewikkelde vraagstukken en afhankelijkheden. De gemeente Leiden gaat hier stapsgewijs en zorgvuldig te werk en informeert u hier graag over tijdens de open dag. De Vrienden van het Singelpark zijn betrokken bij de plannen.

Op 2 juli 2014 kunt u, naast de presentatie over de eerste ideeën van de herinrichting, kennis maken met verschillende partijen uit het gebied waaronder: Nieuwe Energie, Stichting Binnenvest, de monumentale panden aan het Papegaaisbolwerk, de sanering en BamBam Steenhouwers. U zult verrast worden door dit unieke stukje Leiden.

De gemeente verzorgt deze Open Dag Energiepark twee rondes waaruit u kunt kiezen.

Zie ook de pagina van de gemeente Leiden.

De Vrienden van het Singelpark zagen u graag op 2 juli!