Singelpark
×

29 juni 2012: Lola en Studio Karst maken beste plan


Lola en Studio Karst maken beste plan

Kas+Lola.JPG
Veel belangstelling voor winnend idee van Lola. Foto’s Yung Lie.

Lola Landscape Architects uit Rotterdam en Studio Karst uit Zürich hebben de beste plannen gemaakt voor het toekomstige Singelpark in Leiden. Dat vindt de adviescommissie onder leiding van burgemeester Henri Lenferink die zich boog over de zes inzendingen voor de internationale Ideeënwedstrijd. De commissie adviseert het college van B&W om de komende tijd met beide bureaus verder te praten. Het rapport van de adviescommissie en PDF’s van alle inzendingen vind je hier.
Garden of Leiden
Lola en Studio Karst zijn beide nog jonge bureaus. Studio Karst inspireerde de jury met het concept ‘Garden of Leiden’ waarbij het de hele binnenstad wil uitbouwen tot botanische stad, met het Singelpark als ring. Het plan voorziet in een vrijliggende promenade aan de buitenzijde van de singels, omzoomd door een dubbele bomenrij, en ruim twintig intieme omheinde tuinen aan de binnenzijde die elk een andere beplanting en sfeer kunnen krijgen.

Maximale diversiteit
Lola maakte een eigentijds en eigenwijs ontwerp waarbij wandelpaden direct langs het water van de zes kilometer lange singelgracht lopen, met daarlangs een maximum aan functies en sferen, met open ruimtes voor vrije invulling. Beide ontwerpers zien in de Hortus Botanicus een belangrijke partner als het gaat om de inrichting van de parken. En beiden zien een belangrijke rol weggelegd voor inwoners en organisaties in Leiden om samen te werken in het realiseren van het park.

Ruim 250 bezoekers
De winnaars werden vanmiddag bekend gemaakt bij de opening van de Singelpark Design Expo. Ruim 250 bezoekers kwamen op de opening af en konden de zes ontwerpen bekijken in kassen die op verschillende plekken in de tuin van Museum Volkenkunde zijn neergezet. De expo is tot en met 9 september zeven dagen per week geopend tijdens openingstijden van het museum.