Singelpark
×

29 januari 2015: Hortus bestaat 425 jaar


Hortus bestaat 425 jaar

Op 9 februari 2015 is het precies 425 jaar geleden dat de Hortus botanicus werd gesticht. Fantastisch dat de tuin nog altijd bestaat, nog altijd een academische tuin is en nog altijd op dezelfde plek ligt. Op 10 februari gaat het jubileumprogramma van start. Ongetwijfeld zijn er ook activiteiten bij die u, als Vriend van het Singelpark, op het lijf geschreven zijn. Neemt u een kijkje op het programma.

De heer P. Keßler is de prefect (directeur) van de Hortus. Hij plantte de eerste boom bij de feestelijke opening van de Kweektuin van de Vrienden in 2013.

hortus425logo.jpgOp 29 januari 2015 is mw. dr. Rinny Kooi aangesteld als botanisch curator. Zij zal tevens de botanisch raadgever worden voor het Singelpark. Daarmee wordt de binding tussen het Singelpark en de Hortus zichtbaar.

De Vrienden heten haar van harte welkom en feliciteren de Hortus met het 425-jarig bestaan.

Graag lichten we alvast drie punten uit het jubileumprogramma:

  • Vanaf 10 februari is een extra mooi uitgevoerd jubileumboekje beschikbaar voor Hortusbezoekers.
  • Vanaf diezelfde datum is een bescheiden tentoonstelling te zien van draagmanden en tassen van plantaardig materiaal. Bioloog Ed de Vogel verzamelt deze manden al jaren. Hij kan boeiend vertellen over zijn verzamelreizen naar Papua Nieuw Guinea. De tentoonstelling beslaat vier vitrines.
  • Ed heeft ook model gestaan voor de getekende bioloog die in de vorm van een wandelboekje kinderen door de kassen leidt.

De Hortus botanicus en de Vrienden van het Singelpark willen samen bekijken op welke wijze deze prachtige ‘parel’ aan de singel en het Singelpark elkaar gaan versterken.

Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73 | 2311 GJ Leiden
[foto door de auteur, logo en poster Hortus botanicus]

hortus425 hor