Singelpark
×

29 augustus 2015: Vijftien “Mijn Singeltuinen” bij het Huigpark


Vijftien “Mijn Singeltuinen” bij het Huigpark

Bewoners van de Houtmarkt en omgeving en De Vrienden van het Singelpark staken op 29 augustus de handen uit de mouwen om de directe omgeving van het Huigpark te vergroenen.

Op de Houtmarkt, straks onderdeel van de Singelroute, reageerden alle bewoners positief op de oproep om met een geveltuin bij te dragen aan de vergroening van hun straat. Daar worden we als Vrienden nou blij van!

De Kweektuin van de Vrienden wordt inmiddels ook steeds meer een echte opkweekplaats. Alle aangelegde geveltuinen werden voorzien van planten uit de Kweektuin. Tegels eruit, planten en een mooie klimplant erin en je fleurt je gevel heel snel op. Dank aan de gemeente Leiden voor het leveren van plantaarde en de afvoer van overtollige materialen.

Ook in de Noorderstraat was een flink aantal bewoners te porren voor meer groen in de straat. De jongste en een van de meest enthousiaste buurtbewoners die haar tuintje inrichtte, deden we nog een kleine belofte: het nabezorgen van een paar aardbeienplantjes uit de Kweektuin!

De vrijwilligers, die een groot deel van de zaterdag aan de aanleg van maar liefst 15 geveltuinen besteedden, waren blij verrast door het enthousiasme in de buurt. Op de Houtmarkt werden onderwijl plannen voor een straatbarbecue gesmeed. Er is een mooie serie sfeerfoto’s van Mijn Geveltuin in de Houtmarkt en Noorderstraat beschikbaar.

Samen werken verbindt en dat is nou precies een van de waarden van het Singelpark.