Singelpark
×

28 september: bespreking plannen invulling Jan van Houtkade


bericht van de Werkgroep Singelpark Jan van Houtkade

Aan de bewoners van: Jan van Houtkade, Garenmarkt, Korevaarstraat (nr. 19 t/m 55), Raamsteeg, St. Jacobsgracht, Doezastraat, Boisotkade, Zoeterwoudse Singel (nr. 1 t/m 28), Levendaal (nr. 2 t/m 14)

Beste buren,
Graag zouden we met u onze plannen bespreken voor de invulling van het Singelpark op de Jan
van Houtkade. We nodigen u daar van harte voor uit op 28 september op de Jan van Houtkade in en bij het Kruithuisje, Jan van Houtkade 50, van 09:30 tot 11:30

Aanleiding
In 2020 wordt de Parkeergarage Garenmarkt opgeleverd. Als deze af is wordt het plein erboven ingericht en vult de gemeente de ovale rotonde bij de Jan van Houtbrug verder in. Dat is het ideale moment om de Jan van Houtkade, een cruciaal onderdeel van het Singelpark tussen het Plantsoen en de Boisotkade, aan te pakken. De gemeente zou dan meteen iets kunnen doen aan de onveilige verkeerssituatie op de rotonde en de Jan van Houtkade.

Structuurvisie van de gemeente Leiden
In de Structuurvisie heeft de gemeente zich voor meer groen uitgesproken; het Singelpark moet het mooiste en spannendste stadspark van de hele wereld worden. Verschillende delen zijn al klaar, maar het stuk op de Jan van Houtkade ontbreekt nog. Het geld is gereserveerd en de toegangspoortjes staan er al, maar concreter dan dat is het nog niet geworden. Daar willen we verandering in brengen.
In januari 2019 sloegen we in café – restaurant Babbels de handen ineen en zetten de Werkgroep Singelpark Jan van Houtkade op. Als vervolg op de inventarisatie van de in januari door u in Babbels uitgesproken gedachten hebben we in samenspraak met de gemeente, de Vrienden van het Singelpark en de Winkeliersvereniging Doezastraat drie schetsen uitgewerkt. Uw commentaar willen we gebruiken om tot een definitief ontwerp te komen. Eind december zullen we dat de wethouder aanbieden. Beslis samen met uw buren mee over uw leefomgeving!

We zien u graag op 28 september,
Werkgroep Singelpark Jan van Houtkade:
Gertjan Bots (voorzitter), Karin Kornelius, Tommy Hopstaken, Aart Martin de Jong (voorzitter PAL Leiden), Jessica de Lannoy, Anne Mollema, Marjolijn Pouw, Gijs Remmelts, Ron Sanders, Roeland van Wely