Singelpark
×

28 juni 2013: Honderd vrienden erbij voor Singelpark


Honderd vrienden erbij voor Singelpark

Vandaag hebben we de honderdste nieuwe Vriend van het Singelpark mogen begroeten. Prachtig dat zo veel mensen de afgelopen twee weken hun steun hebben willen betuigen aan het realiseren van onze droom: een zes kilometer lang park rondom de historische binnenstad van Leiden. De nieuwe vrienden komen uit alle delen van Leiden, en daarbuiten. Het Singelpark wordt breed gedragen. Ook dat is mooi om te zien.

Waar wonen de nieuwe donateurs? We houden even de districtsindeling aan die de gemeente Leiden hanteert. Het Singelpark is populair in het Roodenburgerdistrict. Een kwart van de aanmeldingen komt daar vandaan (o.a. Burgemeester- en Professorenwijk). Ook inwoners van de binnenstad steunen het Singelpark van harte. Een kwart komt uit de binnenstad, meer uit het zuidelijk deel dan net noordelijk deel. Iets meer dan 10% van de Vrienden woont direct aan een van de zeven singels.

Verder opvallend: aardig wat aanmeldingen van buiten Leiden. Van omliggende dorpen tot dorpen en steden in andere provincies. Ook hebben we vandaag onze eerste buitenlandse Vriend van het Singelpark mogen begroeten, woonachtig in Californië (VS).

Nieuwe aanmeldingen zijn meer dan welkom! Dat kan via deze link.

1. Roodenburgerdistrict 24%

2. Binnenstad Zuid 15%

3. Nederland 14%

4. Bos- en Gasthuizendistrict 11%

5. Merenwijk 10%

6. Binnenstad Noord 9%

7. Leiden-Noord 7%

8. Morsdistrict 4%

9. Boerhaavedistrict 4%

10. Stevenshof 2%

11. Buitenland 1%