Singelpark
×

27 juni 2015: Geveloffensief van start


Geveloffensief van start

[UPDATE Geveltuin actie 2016 – 1e Binnenvestgracht, 18 juni 2016]

Zoals we al constateerden in ons bericht Singelpark Geveltuinen (26 mei) zijn veel Leidse straten en stegen versteend. Er zijn initiatieven om dat te veranderen, onder andere via de bewoners zelf en de buurtverenigingen.

De 1e Binnenvestgracht is deel van de toekomstige Singelparkroute: de verbinding van Rijnsburgerbrug naar Morspoort, als de Volkenkunde-tuin dicht is. Uit gesprekken van Vrienden met bewoners van de 1e Binnenvestgracht bleek dat ruim eenderde wilde werken aan een actie, waardoor een groot aantal huizen hierbij betrokken is.

Dat biedt de Vrienden de mogelijkheid om steun te bieden met materialen (grond, gereedschap, bandjes en planten uit de Kweektuin) en om met de bewoners samen de spa en schoffel ter hand te nemen. Dat werd 27 juni, een mooie dag, droog en niet te warm. Zie een kleine foto-impressie.

Na afloop is de 1e Binnenvestgracht al meteen groener en nu is het aan de bewoners om, waar nodig, de plantjes te helpen door water te geven. Andere bewoners kunnen natuurlijk altijd meedoen en raad vragen. Zie Geveltuinen helpen tegen een versteende stad op de Singelpark website. En dat geldt ook voor straten en stegen die niet aan het Singelpark liggen, zie de informatie van de gemeente Leiden.

Zoals John het zei: “Graag felicitaties van onze kant voor het succes van de geveltuinenactie op de 1e Binnenvestgracht. Een prachtig resultaat”! Zoals Marieke zegt: “Wat een prachtig resultaat. Veel dank aan de lobbyisten! Volgens mij goed voorbeeld voor aanpak elders door de Vrienden, zo gezamenlijk optrekken”.

20150627 015 jwb