Singelpark
×

26 mei 2015: Singelpark Geveltuinen


Singelpark Geveltuinen

Leiden is een versteende stad. Er is relatief weinig groen. Met geveltuinen willen bewoners hun straten wel vergroenen en de Vrienden van het Singelpark gaan daarbij helpen.

De Vrienden hebben een overzicht gemaakt van straten, vaak voormalige binnenvestgrachten, die smal zijn, langs het Singelpark liggen en alleen uit steen bestaan. Deze straten vormen ook vaak de verbinding tussen de verschillende parkdelen en daarmee een deel van de toekomstige Singelparkroute.

In overleg met de gemeente worden de bewoners van deze straten in staat gesteld zelf de omgeving te vergroenen door de aanleg van geveltuinen. De Vrienden spelen een verbindende rol tussen bewoners, gemeente en het Singelpark. Zo kunnen we samen werken aan het Vergroenen – Verbinden – Versterken van de singels.

Nu, in 2015, gaan we beginnen met een eerste straat. Daarvoor zijn, behalve bewoners, planten nodig, planten die uit elke tuin kunnen komen waar ze te veel zijn of gesnoeid moeten worden. Wij zoeken naar bloeiende planten, klimplanten, kleine struikjes, keukenkruiden, insectenplanten en zo meer.

U kunt uw planten, in een pot, inleveren in de Singelpark Kweektuin. Hang een label aan de plant zodat wij weten wat het is. Informatie kunt u vinden op facebook.

Als u wilt helpen om Leiden te vergroenen, dan is dit een uitgelezen moment. Gooi planten niet weg; rooi niet zonder meer. Graaf ze uit, breng ze langs. Wij gaan er voor zorgen dat (andere) straten rond het Singelpark er ook groener door worden.

Blijkt het in dit project te werken dan gaan de Vrienden door naar de volgende locatie.