Singelpark
×

26 januari 2012: Gemeenteraad stemt in met plan voor Singelpark


Gemeenteraad stemt in met plan voor Singelpark

De gemeenteraad heeft vanavond ‘met de grootst mogelijke meerderheid’ ingestemd met het plan voor het Singelpark en het voorbereidingskrediet van 500.000 euro. Een groot compliment voor de wethouder en het ambtelijk team dat het visiestuk heeft opgesteld.

Dat betekent dat we nu officieel aan de slag mogen! Te beginnen met de internationale designcompetitie die ideeën moet opleveren voor identiteit en samenhang in het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland. Met ruim vijfhonderd ideeën die in de grote brainstormavond van Stadslab, via de mail en via Twitter binnenkwamen hebben we alvast mooie input voor de ontwerpers vanuit inwoners en organisaties in Leiden.

Diverse fracties toonden zich in hun stemverklaringen “zeer enthousiast” over het plan. “We hopen dat er veel creativiteit loskomt in het vervolgproces.” “Ontwerpwedstrijd belangrijk voor kwaliteit.” “Zelden bij zo’n duur en grootschalig project zo veel politieke en publieke steun gezien.” “Plan maakt Leiden aantrekkelijker en groener.” “Betrokkenheid Stadslab positief.” “Elke inwoner van Leiden zal er plezier van hebben.” “Een historisch hamerstuk”. Dat waren enkele van de uitspraken. En: “Laat duizend bloemen bloeien.” Waarop de burgemeester opmerkte: “Ik weet niet of dat er genoeg zijn voor dat park.”