Singelpark
×

26 april 2015: Koningsbank in Singelpark


Koningsbank in Singelpark

In de Kweektuin van het Singelpark is vandaag de heuse Koningsbank onthuld. Een mozaïekbank, die een plekje zal krijgen in het Singelpark, het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland, maar wat nu een boeiend en rustgevend uitzicht biedt op de perken en sloot van de Kweektuin.

Kom dus naar de Kweektuin achter het busplatform aan de voorkant van het centraal station. Er komt een nadere beschrijving van het hoe en waarom van de bank. Die houd u van mij tegoed.

De drie prinsesjes Anna, Amélie en Annelieve hebben met wethouder Frank de Wit de officiële openingshandeling verricht … Kinderen kwamen verkleed als prinses of prins (maar ridders en zelfs superhelden zoas Spiderman waren welkom).

De Koningsbank is gemaakt door Tanya Spijker en Marieke de Goede die in 2011, voor 3FM Serious Request, de Leidse Serious Sofa maakten. Die Social Sofa staat inmiddels ook in de Kweektuin.

20150426 119 jwb crop

De Koningsbank is ontworpen door de Leidse kunstenares Pollie Hogenboom.

De bank is een ware ontmoetingsplek voor alle inwoners van Leiden. Maak hier uw romantische prins-prinses of koningin-koning selfie … (en stuur die op naar Facebook)

Na de onthulling heeft het saxofoonkwartet Double Espresso, de Brass Band van OPEN (koopzondag), het feestje voortgezet met heerlijke swing. Het warmde de aanwezigen mooi op bij afnemende buitentemperatuur.

Een foto-impressie is natuurlijk beschikbaar.

logo oranjevereniginglogo druckerfondsDe Koningsbank is tot stand gekomen dankzij een aantal subsidies vanuit de gemeente, met sponsoring van het Druckerfonds en in samenwerking met de Oranjevereniging Leiden en de Vrienden van het Singelpark.