Singelpark
×

26 april 2012: Zes ontwerpbureaus voor Singelparkcompetitie bekend


Zes ontwerpbureaus voor Singelparkcompetitie bekend

De zes bureaus die deelnemen aan de ideeënwedstrijd voor het Singelpark zijn bekend. De jury selecteerde vier buitenlandse en twee Nederlandse bureaus voor landschapsarchitectuur, te weten Gross.Max (Edinburgh), Latz+Partner (Kranzberg, Duitsland), LOLA landscape architects (Rotterdam), Michael van Gessel (Amsterdam), Michel Desvigne (Parijs) en Studio Karst (Zürich). Zij hebben de uitdaging aangenomen om met een visie te komen op hoe het Singelpark identiteit en samenhang kan krijgen met behoud van de bestaande sterke elementen langs de singel. De wedstrijd is uitgeschreven door de gemeente Leiden in samenwerking met Stadslab Leiden.

De komende tijd zullen de bureaus Leiden bezoeken om alle ins en outs te horen en te zien. Op maandag 25 juni presenteren ze aan de jury hun ideeën. Op basis van deze beoordeling zal de jury een advies uitbrengen aan het college van B&W. Vanaf 29 juni vindt een openlucht publiekstentoonstelling plaats van de inzendingen, zodat het publiek zich een mening kan vormen over de ideeën. Het College van B&W zal in het najaar een besluit nemen aan welk bureau een vervolgopdracht wordt gegeven.

Het Team Singelpark van Stadslab Leiden heeft geadviseerd om bureaus te kiezen die goed passen binnen de Leidse context, eerdere projecten van internationaal niveau op hun naam hebben staan, op verschillende niveaus kunnen acteren (van visie tot detaillering), ervaring hebben met complexe projecten en overtuigingskracht hebben. Alle door de jury geselecteerde bureaus voldoen ruimschoots aan deze voorwaarden.