Singelpark
×

25 februari 2015: Het Zoete Land biedt plaats aan deelnemers


Het Zoete Land biedt plaats aan deelnemers

Het Zoete Land is de nieuwe stadstuinderij in Leiden, in het park tussen Zoeterwoudsesingel en Cronesteinkade. In 2014 stonden de Vrienden daar met de Waterpost voor de lopers van de Singelloop.

Dit initiatief van Jessica Zwartjes en Marijtje Mulder is gestart mede naar aanleiding van een vraag van de Vrienden van het Singelpark naar de mogelijkheden voor stadslandbouw bij het Singelpark. Sindsdien is met vele vrijwilligers en de gemeente hard gewerkt aan de realisatie van dit voor Leiden unieke project waar biologische groenten, kruiden, bloemen en kleinfruit lokaal worden verbouwd.

Van april t/m november kun je als vrijwilliger, bezoeker of oogstdeelnemer op Het Zoete Land beleven en proeven wat er groeit aan groenten, kruiden, bloemen en fruit. Oogstdeelnemers doneren een bedrag en delen wekelijks mee in de beschikbare verse oogst, rondleidingen en evenementen. Al 35 mensen hebben zich hiervoor ingeschreven. Spreekt dit je aan? Kijk dan op de website www.hetzoeteland.nl voor meer informatie en inschrijven.

logohetzoeteland