Singelpark
×

24 december 2011: Denk mee over het Singelpark!


Denk mee over het Singelpark!

Leiden staat aan de vooravond van één van de grootste en meest bijzondere vernieuwingen van de afgelopen decennia: de ontwikkeling van de Leidse singels tot het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland: het Singelpark. De ruim zes kilometer lange vestingsingel moet een aaneengesloten groene long om de binnenstad worden waar je kunt wandelen, fietsen, varen, sporten, schaatsen, natuur en cultuur beleven, picknicken, spelen en nog veel meer.

De gemeente Leiden heeft ruim 9 miljoen euro uitgetrokken voor het park en is met hulp van Stadslab Leiden gestart met de ontwikkeling van het park. Stadslab ziet in het Singelpark een grote kans om de stad nationaal en internationaal op de kaart te zetten én om de inwoners van de dichtst bebouwde stad van Nederland een park te geven waar ze graag in vertoeven en waar ze trots op kunnen zijn.

 

Bij zo?n bijzonder project moet de hele bevolking mee kunnen denken. In de aanloop naar een internationale designcompetitie dit voorjaar nodigt Stadslab je dan ook uit om mee te denken: wat wil jíj met het Singelpark? De creatieve ideeën bieden we aan als input voor de internationale topontwerpers die met het Singelpark aan de slag gaan en voor het uitvoeringsplan van de gemeente. We verwelkomen je graag op maandag 16 januari 2012 om 19.30 uur in Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht 23.
Zou je jezelf en eventuele mensen die je meeneemt vóór 12 januari kunnen aanmelden? Een mailtje naar jeroen@matershermsen.nl is voldoende. Vermeld daarbij in welke van de onderstaande brainstormgroepen je graag meedenkt (als je een onderwerp mist, horen we dat graag):

 

 1. Beplanting& Biodiversiteit (brainstormleider: Geert Crielaard)
 2. Historie(Hans Blom)
 3. Kunst & Cultuur(Meta Knol)
 4. Wetenschap (Charlotte Lemmens)
 5. Water (Cor Smit)
 6. Omwonenden & Publiek beheer (Christoffel Klap)
 7. Sport (Tjeerd Scheffer)
 8. Spelen (Suzanne van Ginneken)
 9. Sponsoring & Realisatie(Michelle de Roo)
 10. Marketing & Toerisme (Koen Brakenhoff)
 11. Jongeren (Thijs van Iersel)
 12. Gehandicapten (Marije van den Berg)
 13. Promenade (Fons Verheijen)
 14. Horeca (Bastiaan de Roo)

We zien je graag op 16 januari!
Stadslab Leiden, team Singelpark,
Jeroen Maters, Cor Smit, Michelle de Roo, Fons Verheijen en Geert Crielaard