Singelpark
×

23 mei 2016: Vrienden van het Singelpark gaan Huigpark beheren


Wethouder Paul Laudy en voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark tekenden op zaterdag 23 mei 2016 een beheerovereenkomst voor het Huigpark.
Vrienden van het Singelpark gaan Huigpark beheren. Deze zaterdag stond het

23_05_2016_convenant_huigpark_001
ondertekening convenant

Huigpark in het teken van bijen. Tijdens de Bijendag die werd georganiseerd door de Vrienden van het Singelpark, het Groene Cirkel Bijenlandschap, de Leidse Imkervereniging, Naturalis en de gemeente Leiden, werd er onder andere een beheersconvenant getekend tussen de gemeente en de Vrienden van het Singelpark.
Wethouder Paul Laudy tekende de overeenkomst waarin een aantal extra beheertaken door de gemeente wordt overgedragen aan Vrienden van het Singelpark. Het Huigpark is daarmee het eerste park waar de Vrienden extra beheertaken uitvoeren. Daarna volgt het Energiepark en zo mogelijk andere parken.
Voor de uitvoering van de beheertaken hebben de parkvrienden een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Gemiva-SVG Groep, waarin afspraken staan over de inzet van hun cliënten voor beheertaken in het Huigpark. Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

Op de Bijendag werden allerlei activiteiten georganiseerd in het Huispark. Het Groene Cirkel Bijenlandschap en de gemeente Leiden deelden gratis aarbeienplantjes uit, waarmee inwoners mee kunnen doen met het bijenonderzoek van Naturalis. Imkers gaven een kijkje in een bijenkas en de Vrienden lieten zien hoe bij-vriendelijk het Huigpark al is geworden.

23_05_2016_convenant_huigpark_002

Foto’s: J.P. Kranenburg – nieuwsitem in Sleutelstad.nl – auteur: Chris de Waard