Singelpark
×

22 oktober 2013: Rondje singels’ vanaf zomer 2016


‘Rondje singels’ vanaf zomer 2016

Vanaf de zomer van 2016 kunnen we een aaneengesloten ‘rondje singels’ wandelen over de voormalige vestingwallen om de historische binnenstad van Leiden. Dan moeten de zeven nieuwe bruggen klaar zijn die alle versnipperde stukjes groen aan de binnenkant van de singels met elkaar verbinden. Dat staat in het Kaderbesluit Singelpark dat binnenkort besproken wordt in de Leidse gemeenteraad.

De nieuwe brugverbindingen hebben de hoogste prioriteit bij de realisatie van het Singelpark. Als de gemeenteraad instemt met het besluit, kunnen de ontwerpers snel aan de slag met het ontwerp van de nieuwe voetgangersbruggen. De start van de bouw staat gepland voor de zomer van 2015. Er komen onder meer nieuwe verbindingen tussen Huigpark en Blekerspark (over de Oude Herengracht), Zijlpoort en Ankerpark (over de Nieuwe Rijn) en Kaarsenmakersplein en Veerplein (over de Oude Rijn).

Al eerder is de renovatie van begraafplaats Groenesteeg aan de beurt. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2014 en moeten een half jaar later zijn afgerond. Ze vormen daarmee de eerste concrete stap in de realisatie van het Singelpark.

De globale planning van de eerste fase van de aanleg van het Singelpark en het Kaderbesluit vind je hier.