Singelpark
×

22 november 2013: Singelpark Boom- en Bollenplantdag een succes


Singelpark Boom- en Bollenplantdag een succes

Het Singelpark en de Singelpark Kweektuin zijn 14.000 bloembollen rijker. Enige tientallen vrijwilligers hebben de bollen op 9 november bij de Zijlpoort en in de Kweektuin bij het Centraal Station geplant. Ook schonken burgers en organisaties achttien bomen en een aantal vaste planten voor het Singelpark. De Vrienden van het Singelpark zijn zeer tevreden met het resultaat.

Boomplantdag begon ’s ochtends goed in de Kweektuin, met een gift van GroenLinks van een appelboom en perzikboom. Ook nam het voedselproject Lekker Gezond Goedkoop een geadopteerd vak in gebruik door daar een appelboom, rozemarijn en laurier te planten.

Daarna verplaatste de actie zich naar de Zijlpoort. Buurtbewoners, Groenlinks en de Vrienden van het Singelpark plantten stinsenbollen aan beide kanten van de Haven: bij Brasserie de Poort en bij het kanon in het Ankerpark. Een bootje vervoerde de bollenplanters van de ene naar de andere oever. Brasserie de Poort zorgde voor gratis koffie en thee en er was taart voor iedereen. De voor het Singelpark verantwoordelijke wethouder Frank de Wit kwam incognito ook even kijken. In totaal gingen 3500 stinsenbollen van kweker Hein Meeuwissen aan beide kanten van de Oude Rijn de grond in. Zijn voorgangster Rita van der Zalm was zo aardig de Vrienden van advies te dienen.

‘s Middags was het ‘Singelpark Boomplantdag’ in de Kweektuin: burgers uit Leiden brachten twee rode beuken, een hortensia, negen kastanjebomen, een conifeer en twee eiken voor het Singelpark. Ook werden er bollen geplant: de Vrienden hadden namelijk via Ronald Schild van bloembollengroothandel Thoolen gratis 12.000 ‘Tête-á-tête’ narcissen gekregen. Tegen het eind van de middag waren daarvan 10.500 geplant.