Singelpark
×

22 maart 2014: NLdoet de Kweektuin


NLdoet de Kweektuin

De Kweektuin is de kraamkamer van het Singelpark, waar stekken en zaden kunnen uitlopen tot volwassen planten die later in het Singelpark geplaatst kunnen worden. De Kweektuin draait 100% op vrijwilligers. Op de twee NLdoet-dagen 2014 hebben verschillende extra vrijwilligers zich aangemeld om, naast de vaste groep Singelpark vrienden, de handen letterlijk uit de mouwen te steken.

Op vrijdag 21 maart hebben scholieren van het ROC ID-College (klas OA 1A  onder leiding van Paulien Verstraaten) onder meer gewerkt aan het beschilderen van de container van de Kweektuin. De container bevat materialen die niet telkens heen en weer gesleept hoeven te worden en die zo droog blijven: spaden, schoppen, harken en dergelijke. De container is nu in vijftig tinten groen geschilderd met elementen uit de huisstijl van de Vrienden van het Singelpark.

Zaterdag hebben vrijwilligers van Rotaract Club Leiden, een groep sociaal geëngageerde jongeren, vijftien Yoshino kersenbomen (Prunus x yedoensis of op zijn Japans 染井吉野, somei-yoshino) geplant, een geschenk van de stad Nagasaki aan de stad Leiden. Ook deze bomen zullen op een geschikt moment in het Singelpark een plaats vinden; de eerste vijf staan al in het Rembrandtpark.

Ook hebben zij extra wandelpaden gemaakt door houtsnippers tussen de kweekbakken te verdelen en er is een grote rij druivenstekken geplaatst langs het spoortalud. De heren hebben zich ook nog gewijd aan het verwijderen van groenwieren uit de watersloot.

Onze vrijwilliger-huisstijlbewaker heeft aan de container gewerkt door het inkleuren van de belettering, een klus die volgende week nog verder gaat. Kortom een vruchtbaar weekeinde.

Foto’s van deze NLdoet-dag vindt u op de fotopagina’s van deze website.

20140322 008 jwb kopie