Singelpark
×

21 april 2015: De Vrienden op bezoek – de Meelfabriek


De Vrienden op bezoek – de Meelfabriek

De Meelfabriek is een enorm monumentaal complex, zowel verguisd als bejubeld. Dat het complex veel invloed heeft gehad, onder meer op de werkgelegenheid in Leiden en op de voeding in west Nederland, dat is wel duidelijk.

Ab van der Wiel, die al jaren de Meelfabriek om wil toveren in een bijzonder complex waarin wonen, werken en recreëren op een unieke locatie wordt gecombineerd met een route door het Singelpark, heeft de Vrienden getracteerd op een presentatie en rondleiding.

De Meelfabriek staat natuurlijk precies in de loopbaan van het Singelpark. Van der Wiel heeft de Vrienden uitgelegd wat zijn plannen voor de toekomst zijn, de tijdslijnen en de effecten daarvan op de ontwikkeling van het Singelpark. Enkele tientallen geïnteresseerde Vrienden volgden de uitleg.

leidsch singelspel lakenplein 6

Naderhand volgde een rondleiding in het langzaam verdwijnende zonlicht. Het werden bijna magische momenten tussen de ijzer- en betonconstructies. Enige visionaire kwaliteit was nodig om je hier een sauna, creatief kantoor of appartement voor te stellen. Het lijkt allemaal wel haalbaar, met begrip voor de wensen van de Vrienden van het Singelpark zodat de Meelfabriek er een echt integraal onderdeel van wordt.

Een foto-impressie van de avond staat natuurlijk bij onze fotocollectie. Meer foto’s van de Meelfabriek vind je hier.