Singelpark
×

20 december 2016: Namenwedstrijd


Namenwedstrijd

2016_12_20_namenwedstrijd

Voor de aanleg van het Singelpark, het kilometerslange stadspark langs de singels, zijn vijf nieuwe wandelbruggen nodig. Die bruggen moeten natuurlijk een naam krijgen! De Vrienden van het Singelpark en de Straatnamencommissie van de gemeente Leiden nodigen je uit om creatief te zijn en nieuwe namen te bedenken.

Je stuurt jouw namen voor de nieuwe brugverbindingen aan de Vrienden van het Singelpark onder vermelding Bruggennamen. Dat mag een naam voor een brug zijn, een aparte naam voor elke brug of een serie namen die samen in een thema passen. Schrijf een korte uitleg waarom jouw voorstel het beste is. Je mag meermalen inzenden.

2016_12_20_namenwedstrijd_breed

 

Vanaf 26 december is in De Grote Beer, hoek Witte Singel en Groenhazengracht, een tentoonstelling van de ontwerpen van de nieuwe bruggen en de Singelparkroute. Elke brug is onderdeel van een overkoepelend ontwerp en toch anders. Een samenhangende serie van namen voor alle vijf bruggen heeft daarom de voorkeur. We nodigen je graag uit om te komen kijken naar de mooie plannen voor het Singelpark.