Singelpark
×

20 april 2016: Singelpark Partner Event in De Poort


Singelpark Partner Event in De Poort

Partners en genodigden van de Vrienden van het Singelpark hebben in Brasserie De Poort kennis gemaakt met de Singelpark brugontwerpen. De bruggen zijn nodig om het Singelpark rond te kunnen lopen waarbij u steeds dicht bij de singels blijft. ‘Opvallend onopvallend’ is misschien een fraaie omschrijving van het ontwerp.

Het gaat om de volgende bruggen:

  • Zijlpoort, tussen de Zijlpoort en het Ankerpark
  • Meelfabriek, tussen het Ankerpark en het terrein van de Meelfabriek
  • Veerplein, tussen het Utrechtse Veer en de Kaarsenmakersstraat
  • Blekerspark, tussen Huigpark en de Oude Herengracht
  • Arsenaalplein, tussen het Rembrandtparken het Arsenaalplein

De Vrienden van het Singelpark ontvingen zo’n vijfentwintig Partners en genodigden om kennis te maken met de nieuwe Singelparkbruggen op 20 april 2016. Johan Klerks van Brasserie De Poort stelde zich als gastheer op voor dit selectieve gezelschap. Ook de gemeente Leiden droeg bij, onder meer door het ter beschikking stellen van beeldmateriaal.

Kenny Verbeek, de architect van het architectenbureau NEY & Partners, lichtte de gedachte achter het ontwerp toe. Er is gekozen voor een familie van vijf bruggen die duidelijk herkenbaar zijn als Singelparkbruggen. De ontwerpen worden in 2016 verder uitgewerkt en in 2017 kan waarschijnlijk met de bouw begonnen worden.

De Vrienden streven naar ‘pluspakketten’ bij deze nieuwe bruggen, elementen waarin de gemeente-agenda niet voorziet. Daarvoor worden sponsoren gezocht en onze Partners krijgen als eerste de optie om hieraan bij te dragen. Een vraag die in bruggesprekken met omwonenden steeds naar voren komt is verlichting en die willen de Vrienden graag aanbrengen. Maar ook andere elementen vragen financiële steun, steun waar u aan bij kunt dragen en over mee kunt denken. Denk onder meer aan beplanting rond toegangspaden.

klik hier voor meer informatie

Singelpark brug ontwerp