Singelpark
×

2 juni 2015: Clubhuis voor Vrienden van het Singelpark


Clubhuis voor Vrienden van het Singelpark

Vaste vergaderlocatie voor Vrienden van het Singelpark

Voor de brug over de Rijnsburgersingel stond 150 jaar geleden de Rijnsburgerpoort aan het eind van de Steenstraat. Op die plek, aan de kant van het Museum voor Volkenkunde, staat nu Café Abel, opvolger van Midi Leiden. Het museum heeft de Vrienden van het Singelpark uitgenodigd van de faciliteiten van Café Abel gebruik te maken. De Vrienden hebben dat aanbod graag aangenomen: het Singelpark Clubhuis is daarmee een feit.

Tot nu maakten de Vrienden gebruik van de gastvrijheid van andere Vrienden en, voor grotere bijeenkomsten, van de Meelfabriek of Nieuwe Energie. Daar zijn wij erg dankbaar voor en wij zullen dat, waar nodig, ook blijven doen. Maar toch is het vaak lastig om genoeg ruimte te creëren en de faciliteiten voor een hapje of drankje zijn lang niet altijd aanwezig. In Café Abel wel.

Thomas de Jong, Vriend van het Singelpark, is verantwoordelijk voor de exploitatie en biedt ons bijzondere voordelen, zoals toegang buiten de reguliere openingstijden en in de winter. Buiten openingstijden kan Café Abel ook voor horeca en personeel zorgen, bijvoorbeeld voor een bijzondere borrel.

Café Abel - Singelpark Clubhuis

De Vrienden hopen u binnenkort in Café Abel, in het Singelpark dus, te mogen ontvangen.