Singelpark
×

19 november 2015: Singel’Spark: een route van licht


Singel’Spark: een route van licht

[Deze tekst is een update t.o.v. het bericht van 28 september]

Trouw aan de traditie ontsteekt Fields of Wonder ook dit jaar aan het begin van de winter een creatieve vonk met een kersttocht. In 2015, uitgeroepen tot International Year of Light, komt daar een extra dimensie bij: van 17 t/m 27 december worden de Leidse singels verlicht door kunstzinnige lichtbakens.

Singel’Spark is een route van licht die zorgt voor een verbinding tussen het centrum en de wijken daaromheen. Het water vormt letterlijk een weerspiegeling van alles wat zich rondom de ‘scheidslijn’ van het centrum en daarbuiten afspeelt. Maar wat als deze weerspiegeling juist een kijkje naar binnen of naar buiten biedt? Wat en wie zie je dan?

De lichtbakens zijn ontstaan in de samenwerking tussen buurtbewoners, kunstenaars, ondernemers, scholieren, daklozen, ambtenaren, performers en maatschappelijke organisaties. Zo worden nieuwe verbindingen gecreëerd die ervoor zorgen dat de vonk van Singel’Spark ook na het project wordt doorgegeven.

Loop of fiets de route op eigen gelegenheid of neem op 20 december deel aan de feestelijke kersttocht, waar je andere wijk- en stadsgenoten ontmoet om samen de creatieve vonk te verspreiden door de stad.

pk13 fieldsofwonder 20 small