Singelpark
×

18 maart 2014: Japanse kersenbomen voor het Singelpark


Japanse kersenbomen voor het Singelpark

Burgemeester Tomihisa Taue van Nagasaki en burgemeester Henri Lenferink van Leiden hebben in februari 2013 de Leiden-Nagasaki vriendschapsband ondertekend. De stad Nagasaki heeft de stad Leiden bij die gelegenheid twintig Yoshino kersenbomen (Prunus x yedoensis of op zijn Japans 染井吉野, somei-yoshino) als cadeau aangeboden. Deze prachtige bomen krijgen een plaatsje in het Singelpark.

Dinsdag 18 maart zijn de eerste vijf met een ceremoniële plechtigheid in het Rembrandtpark geplant door de heer Teruo Nakamura (Citizen’s Club, Nagasaki), wethouder Frank de Wit (onderwijs, sport en milieu) en Majella de Spaey (voorzitter van de Vrienden van het Singelpark). Daarbij waren Japanse relaties, het gemeentelijk team Singelpark en De Vrienden tegenwoordig.

Mevrouw De Spaey bedankte de heer Nakamura en de stad Nagasaki voor deze prachtige gift.

Frank de Wit onthulde samen met de heer Nakamura en mevrouw De Spaey een plaquette voor deze gelegenheid. De gemeente bood na de plechtigheid aan de Vrienden van het Singelpark een herkenbare Singelparkfiets aan, bedoeld voor gebruik door de vrijwilligers bij vervoer door de stad.

Het Rembrandtpark (bij de voormalige Zeevaartschool, thans Geelkerken Linskens Advocaten) vormt een onderdeel van het Singelpark.

Foto’s van deze Boomplantdag vindt u op de fotopagina’s van deze website.

Plaquette planten kersenbomen