Singelpark
×

17 januari 2015: Proefwandeling: de begeleide Singelpark wandeling


Proefwandeling: de begeleide Singelpark wandeling

Er zijn verschillende plannen om iedereen te helpen het Singelpark te ontdekken. Natuurlijk staat er al heel lang een wandelbeschrijving op onze website.

Een aantal Vrienden heeft nu een opzet gemaakt voor een wandeling onder deskundige begeleiding. Ap Zwinkels, Vriend en vrijwilliger bij de Kweektuin, heeft de wandeling voorbereid. Hij legt daar al wandelend van alles uit over de plannen voor en de ontwikkeling van het Singelpark.

De eerste wandeling begon met zo’n vijftien Vrienden, met schitterende zonneschijn, vanuit de Kweektuin. De wandeling voerde langs Parels, zoals de Morspoort, en knelpunten zoals de 1e Binnenvestgracht. De wandeling voerde ons verder langs molen De Valk en Lammermarkt, Korte Mare, toekomstig Energiepark en Huigpark. Een kleine foto-indruk krijgt u hier.

De Singelpark wandeling wordt afgesloten met opkomende regen. Het levert vanuit het Huigpark (ook onderdeel van het Singelpark) wel een fraai plaatje op, met alle nieuwe bomen en de schoorsteen van het nieuwe Energiepark. Langs de buitenrand van de Maresingel voerde de wandeling ons terug naar de plek van vertrek. 3½ Leerzame kilometers in 2 uur en een kwartier.

Er zijn dus plannen voor meer wandelingen, korte en lange, met gids, kaart of GPS. De Vrienden kunnen met dergelijke wandelingen (en rondvaarten) u helpen om een beeld te krijgen van alle plannen voor het Singelpark.

Heeft een u goed idee of wilt u (leren) gidsen in uw eigen stad? Neem contact op en wordt Vriend, als u dat niet al lang bent natuurlijk.