Singelpark
×

17 april 2016: Natuurgidsen krijgen gidsen


Natuurgidsen krijgen gidsen

De ledendag van het bekende IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) vond in 2016 plaats in Leiden. Op 17 april kwamen ruim 800 IVN-natuurgidsen naar de Stadsgehoorzaal voor plenaire sessies.

De middag was ingericht voor wandelingen en zelf ontdekken van Leiden en de natuur daarin. Deelnemers konden kiezen uit een dozijn verschillende activiteiten. Vrienden van het Singelpark en lokale IVNers gaven uitleg over het Singelpark, de Kweektuin en het hoe en waarom daarvan. De inmiddels populaire Groene Singelpark wandeling op de IZI.Travel app werd ruim gedownload om op eigen gelegenheid van bomen, struiken en planten te kunnen genieten.

Voor tweehonderd IVNers was het hoogtepunt een rondvaart onder begeleiding van Vrienden van het Singelpark als gids. De zes begeleide rondvaarten waren eigenlijk te weinig om alle belangstellenden te kunnen herbergen; er werd nog een kleine extra sloep ingezet. In 1,5 uur per rondvaart werden de activiteiten van de omwonenden, de gemeente en de Vrienden toegelicht. Natuurlijk kwamen ook allerlei andere belangenorganisaties zoals wijkverenigingen, stichtingen en verenigingen over het voetlicht.

Voor de gidsen, zowel digitaal als in levende lijve, waren de wandelingen, toelichtingen en rondvaarten een lakmoesproef. Alleen in de praktijk merk je of de bedachte aandachtspunten voor de deelnemers ook echt boeiend zijn. Het plan is opgevat om rond de zomer een digitale gids klaar te hebben voor mensen met boten. Voorlopig staan er enkele rondvaarten op het programma.

PS – Mocht je een leuk verhaal, filmpje of foto hebben over het Singelpark, de Kweektuin of de rondvaarten, stuur deze dan naar communicatie, dan plaatsen wij deze (onder vermelding van de inzender) op onze website.

leidse_rederij.jpg

Foto: De Leidse Rederij